Jun 24, 2011

Loverboy

A simula înseamnă a te preface, dar nu numai atât. Cine se preface că e bolnav, de exemplu, poate sta în pat şi gata. Însă cine simulează o boală trebuie să prezinte o parte dintre simptomele sale. Cum mai ştim dacă cel ce simulează este bolnav sau nu, de vreme ce afişează simptome "adevărate"? 


Înlocuiţi "boală" cu "dragoste" în acest fragment parafrazat (aproximativ) din Monsieur B. şi aveţi întocmai miezul conflictului din Loverboy. Cum ştim dacă Luca este îndrăgostit sau nu cu adevărat de Veli, de vreme ce dezvăluie pe ecran o serie de "simptome" în acest sens? Jocul dureros între iubirea reală şi cea simulată face parte din "fişa postului" pentru orice loverboy. El trebuie să se îndrăgostească măcar puţin şi măcar temporar de o fată pentru a o convinge ulterior să se prostitueze pentru el. Puţini ştiu că în spatele celor mai multe românce care ajung să facă trotuarul în Italia se află, de fapt, o mare poveste de dragoste. 


Temă actuală şi acută, traficul de carne vie e greu de tratat fără a îngroşa rândurile filmelor care îţi bagă degetul în ochi (vezi Italiencele).Tocmai de aceea mi-a plăcut situarea subiectului ales de Cătălin Mitulescu departe de sfera deja desuetă a universului umplut cu violenţă & droguri în care se învârt victimele reţelelor de trafic de carne vie. El se apleacă asupra unei întrebări care probabil ne stăruie multora în minte când vine vorba de subiect: Cum ajung fetele respective să facă asta? Cum sunt racolate şi cum intră de bunăvoie într-o cuşcă adesea letală? 

George Piştereanu, în rolul lui Luca, ţese cu o răbdare înfometată capcana în care va păşi serenă Veli (Ada Condeescu). Sau poate o va salva în ultima clipă? Vă las să descoperiţi singuri. 

 

No comments: