Mar 28, 2010

E al naibii de complicat!

Am impresia că Nancy Meyers s-a dus să (re)vadă Chocolat în timp ce lucra la scenariul pentru It’s complicated. Apoi a luat o foarfecă, a decupat personajul lui Juliette Binoche din decorul de orăşel francez şi l-a prins cu lipici unuia american. Păstrând inventivitatea culinară şi modelul carismatic al creatoarei de dulciuri. Ah, şi adăugând ceva ani în plus, încă doi copii, plus un ex-soţ care gravitează nostalgic prin preajmă. Iar noul decor fiind unul de ilustrată made-in-California (mda, cu celebrele plaje mereu însorite, pe care mişună oameni frumoşi, bronzaţi, cu danturi impecabile), mica chocolaterie se transformă într-un coffee shop a la Starbucks, iar cofetăreasa în şefa unui business de succes.

Evident, cârpeala nu are cum să ascundă faptul că Nancy Meyers ≠ Lasse Hallstrom, iar amprenta ei de autoare de comedii romantice nu prea are nimic în comun cu dramele regizate de el. Nemaivorbind de faptul că Meryl Streep joacă în altă ligă decât Binoche.

De fapt, iată o mostră de sinceritate nemachiată: cu toate că-mi scot oricând pălăria în faţa lui Meryl Streep, m-am cam săturat să o văd în prostioare gen Mamma mia! sau cea de faţă.

No comments: